Feestelijk wintergerecht: Gevulde flespompoen voor 2 personen

Feestelijk wintergerecht: Gevulde flespompoen voor 2 personen

Door Frederike Pol

  • 1 fles pompoen
  • 75 gr quinoa
  • 40 gr cranberries
  • 40 gr pecannoten grof gehakt
  • 50 gr gorgonzola in kleine stukjes
  • ½ el appelazijn (alleen als je gedroogde cranberries gebruikt)
  • beetje peterselie fijngesnipperd
  • p & z & olijfolie

Ik heb gekozen voor verse cranberries. Deze zijn zuurder dan gedroogde. Dit geeft een heerlijk frisse toets aan het gerecht, vind je het te zuur, dan voeg je een mespuntje honing toe.
Kies je voor gedroogde cranberries, voeg dan een ½ el appelazijn toe aan de dressing.

De pompoen halveren over de lengte en licht insmeren met wat olie
60 minuten garen in oven op 200 C (hetelucht)
Je kunt de helften in zilverfolie wikkelen om het vruchtvlees zachter te houden
verse cranberries op het einde pas toevoegen naast de pompoen op de folie en een paar minuten laten meegaren.
Haal uit de oven en houd de cranberries apart in een schaaltje

Quinoa garen in kokend water 10 min, (of volgens verpakking)
Mengen met gesnipperde peterselie

Dressing
Klop 2 el olie, 1 tl mosterd tot een lichte dressing.
Op smaak brengen met wat peper en zout.

Vermeng quinoa en dressing en dek het af/(houdt warm).

Pompoen vlees uit de schil lepelen waarbij je de schil dik genoeg laat om stevig te blijven voor de vulling. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees klein en voeg toe aan quinoa mengsel. Voeg tenslotte de helft van de grof gehakte pecannoten toe.

Vul de lege pompoenen met het mengsel. Strooi hierover de rest van de noten, de kaas en de cranberries en je pompoengerecht ziet verrassend vrolijk en feestelijk uit.