Bitterballendebat over duurzame transitie in Heer

Bitterballendebat over duurzame transitie in Heer

Locotuinen doet op 18 september mee aan het tweede Bitterballendebat van Studio Europa over duurzame transitie, komen jullie luisteren en/of meepraten?
Aanmelden kan op : www.aanmelder.nl/bitterballendebat

Van april tot en met september 2020 onderzoekt Studio Europa de rol van de Europese Unie in het dagelijks leven in de wijk ‘Heer’. We gaan ‘op zoek’ naar Europa aan de hand van drie thema’s die op Europees en lokaal niveau spelen.

In april en mei heeft Studio Europa digitaal onderzoek gedaan. Van 4 juni tot 8 juli waren ze aanwezig met een speciaal basiskamp op het Raadhuisplein in Heer. Misschien heb je hun toen wel een bezoek gebracht? Ze hebben veel bewoners en ondernemers in Heer en omgeving gesproken. De gesprekken zetten we voort tijdens de bitterballendebatten. Anne Lefèvre van LOCOtuinen is spreker bij het debat over de gevolgen van duurzame transitie in Heer.

De gevolgen van duurzame transitie in Heer

De groene transitie staat hoog op de agenda in Brussel. Frans Timmermans had het al over een voorproefje van klimaatneutraal leven, toen de lucht tijdens de coronacrisis schoner werd met het stilvallen van massaproductie.

De Europese Unie wil koploper zijn en het goede voorbeeld geven, maar krijgt zij iedereen daar wel in mee? Hoe speelt dit thema in Heer? Leggen de bewoners massaal zonnepanelen op hun dak, eten ze alleen lokale en seizoensgebonden producten, of leeft duurzaamheid niet echt?

Over deze en meer vragen gaan we in gesprek met vertegenwoordigers van duurzame initiatieven uit Heer en Europese experts en bestuurders uit de regio.

Volledige programma:

Veiligheid in een grenzeloze grensregio
11 september 16.00 – 17.00 + borrel na afloop | Buurtcentrum Aen de Wan
De gevolgen van de duurzame transitie in Heer (Met Anne Lefèvre van LOCOtuinen)
18 september 16.00 – 17.00 + borrel na afloop | Buurtcentrum Aen de Wan
Open grenzen en flexibel ondernemerschap
25 september 14.30 – 15.30 + borrel na afloop | Buurtcentrum Aen de Wan

Ga in gesprek met belangenbehartigers van het midden- en kleinbedrijf in de Euregio, bestuurders en beleidsmakers en Europese experts. Geef je mening en stel al jouw vragen!

Locatie:
Stichting Ontmoetingscentrum Heer “Aen de Wan”
Einsteinstraat 32
6227 BZ MaastrichtOp de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.