Die bloemen

Die bloemen

Sinds eind maart is het bloemenseizoen praktisch begonnen. Met regenpak ’t land op. Lekker koud. De langste regenwormen spotten. Koude handen. Toch alvast beginnen met onkruid wieden. Samen met twee fanatieke studenten van UWC.

Inmiddels is het een ander verhaal. Geen vanzelfsprekende vochtige bodem meer. Iedere week doet de sproeier volop zijn best om al het plant en zaaigoed van vocht te voorzien. Lang leven leidingwater!

Een hele sport is het om de waterslangen te verplaatsen van de kolen naar de bloemen bij de ingang. Dus spiertraining voldoende 😉 De meeste bloemensoorten zijn boven komen piepen uit hun zaadjes. Dit blijft me fascineren, al die zaadjes samen = een bloemenzee. Uiteraard met concurrent onkruid erbij. Tegenwoordig is er dan ook een topteam klaar van vrijwilligers; een kunstenaars, 50 + ers, een stagiair van 10 jaar, noem maar op! Gesproken over vrijwilligers, dankzij topper Vincent staan er straks allemaal prachtig gebrande houten naambordjes bij de bloempjes. Waaronder bij de nieuwkomer: dubbelbloemige comsea en lemon zinnia. Over de nieuwkomers verklap ik niks meer, dat mogen jullie zelf komen aanschouwen;-)

De vorst van de laatste dagen, maakt het spannend. Zo hangt de Amaranth er nu slap bij. Maar er blijft hoop, de wortels waren goed intakt, ik geef ze een kans voor een come back. We zullen zien.

Met volle trots vertel ik jullie nog het heugelijke nieuws, ik heb een rolschoffel!! En wat rolt hij heerlijk al het onkruid tussen de bloem rijen eruit. Yes, zo gaan we vooruit. Ik hoop dat jullie de schoonheid van de bloemen nog meer in volle glorie kunnen bewonderen.

Last but not least. Er zijn beeldschonen bloemencadeau bonnen te koop. Voor eenmalige pluk €10 en voor vier keer achtereen plukken €30. Super leuk, om zo nog meer mensen te laten mee genieten.

Waneer begint het bloemen plukken? Deze vraag heb ik meerdere malen gekregen. Echter is het zo dat bloemenleden groeiende  zijn, we zitten nu op bijna 45 leden en 30 proefabonnees. Nog even en er staat voldoende om het bloemenseizoen een kick off te geven. Kortom houdt je inbox in de gaten;-)

Ook zo’n zin in een bloemenpluk seizoen? Het kan nog;-) Schrijf een mail naar freek@locotuinen.nl en ontvang verdere fleurige details…

Tot op ’t land!

Fleurige groet, Roos

roos@locotuinen.nl
0626379325Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.