Wie is die Groene Held?

Wie is die Groene Held?

Vorig jaar won LOCOtuinen de eerste Groene Helden stimuleringsprijs, en dit jaar won d’r Moostuin met hun belevingstuin. Een verdiende eerste prijs, en extra leuk omdat LOCOtuinen een van de twee personen achter d’r Moostuin kent. Het is niemand minder dan Ralph Bruls!
ralph op locotuin

Ralph aan het werk op onze tuin

Ralph heeft twee jaar als vrijwilliger gewerkt op onze tuin, en heeft ons enorm geholpen in de opstartfase van LOCOtuinen. Hij vertelde ons dat hij tijdens zijn werk op onze tuin de inspiratie heeft gevonden om zelf iets op te zetten, wat inmiddels al werkelijkheid is aan het worden. En dat inspireert ons dan weer! Wij vinden het geweldig voor hem en zijn compagnon, en wensen hun alle succes in de bouw aan hun eigen tuin!

D’r Moostuin wordt een belevingstuin midden in het dorp Berg en Terblijt aan de Rijksweg. In de tuin staat gezond eten en educatie voorop. Een duurzame voedselvoorziening betekent voor D’r Moostuin dat eten van dichtbij huis komt, verantwoord en kleinschalig wordt geproduceerd volgens de permacultuur en dat de gemeenschap erbij betrokken is. Van het geld worden onder meer wandelpaden voor ouderen aangelegd, de tuin ligt namelijk recht tegenover het bejaardenhuis.

www.ivn.nl/groeneheldenlimburg/nieuws/dr-moostuin-winnaar-groene-helden-limburg-stimuleringsprijs-2017

winnaars

Jan Starmans

Jan Starmans vertelt over wat de Groene Helden prijs voor LOCOtuinen heeft betekentOp de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.