THE REAL DIRT ON FARMER JOHN

THE REAL DIRT ON FARMER JOHN

Lumiere Maastricht en LOCOtuinen presenteren op 1 juni “The Real Dirt On Farmer John”.

Deze film won naast 30 andere prijzen de Al Gore Award bij het Nashville filmfestival en de publieksprijs bij het Slamdance filmfestival.

Hij vertelt het bewogen levensverhaal van een excentrieke boer in het Middenwesten van de VS. Wanneer zijn vader in de jaren ‘60 overlijdt, neemt de jonge John Peterson het familiebedrijf over. Hij tovert de traditionele boerderij om tot een toevluchtsoord voor hippies en kunstenaars, maar stort daarmee het bedrijf bijna in een faillissement. Door zijn extravagante persoonlijkheid is hij het mikpunt van roddel en achterklap in de boerengemeenschap en zijn carrière als boer lijkt ten einde. Het tij keert wanneer hij een nieuwe start maakt als biologisch landbouwer en een aantal families uit Chicago aandeelhouder worden van zijn bedrijf.

De film toont op meeslepende wijze het ontstaan van een CSA, Community Supported Agriculture.

LOCOtuinen is precies zo een nieuw initiatief in Maastricht, waarbij burgers en tuinders samen aan lokale teelt van ecologisch voedsel werken. Het initiatief is in oprichting en op zoek naar mensen die voor ondersteuning willen zorgen. Mensen van Locotuinen zijn aanwezig om voor en na de film uitleg te geven.

Ben er snel bij, er zijn max. 90 plaatsen!

aanvang: 19.30
entree: 5,- euro

tickets kopen

Lumière Cinema Maastricht
Bogaardenstraat 40b
6211 SP Maastricht
Telefoon 043 – 321 40 80Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.