Seizoen 2020 van start!

Seizoen 2020 van start!

Na een lange regenperiode in februari was het wachten tot het land droog genoeg was om te starten met de bemesting en grondbewerkingen. Half maart konden we van start en planten en zaaiden we de 1ste partij. Dat werd direct afgedekt met vliesdoek. Daarna kwam er een verassend zomers weertype waarin we het land met de dag zagen verdrogen en zo moesten we voor het eerst sinds de opstart van LOCOtuinen al vroeg in maart de beregening uit de kast trekken. Toen we aan onze 2e partij plant en zaaigoed begonnen was het noodzaak om dit direct aan te gieten met water en zo snel mogelijk daarna te beregenen. In mei gaat er altijd een grote partij plant en zaadgoed in de grond, zodra er een gemiddeld warme temperatuur komt, zowel in de nacht als overdag worden de vruchtgewassen en het pompoenenveld ook geplant en gezaaid, kiemen de sperzieboontjes beter en gaan we voor het eerst ook sojabonen zetten.

6 mei gingen we van start met de 1ste oogst van het nieuwe seizoen en het is weer heerlijk om al die blije gezichten op de tuin te zien. Wat heerlijk hoe men van het oogsten, de akker en leden onderling geniet !

Je kunt je nog inschrijven voor een oogstdeelabonnement groenten of bloemen in 2020. Dit kan via de website, of als je al lid van LOCOtuinen bent door een mail te sturen naar freek@locotuinen.nl.Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.