Uitnodiging! Over eten van je eigen akker, kopen in je eigen winkel & coproducerende burgers

Uitnodiging! Over eten van je eigen akker, kopen in je eigen winkel & coproducerende burgers

Houd je van lekker, puur en eerlijk eten? Wil je als consument mee verantwoordelijkheid nemen voor een duurzamere voedselketen? En ben je geïnteresseerd in coöperatieve samenwerking? Coöperaties LOCOtuinen en Gedeelde Weelde organiseren op uitnodiging van GroenLinks Maastricht op maandag 5 maart een informatiebijeenkomst voor iedereen die hierin interesse heeft. Je bent van harte uitgenodigd!

Bij LOCOtuinen eet je van je eigen akker

Bij LOCOtuinen werken burgers & boeren samen aan lokaal, gezond en eerlijk voedsel. Aan de Wanweg in Heer is een eerste biologische groentetuin van ca. 2 hectare. Hier kun je als volwassene in het seizoen voor € 7,- per week zelf je groenten oogsten. Freek Mennen coördineert als ondernemer en tuinder het teeltplan en verzorgt de teelt van alle groenten. Als leden verlenen we hand- & spandiensten op het veld en achter de schermen en delen we met Freek de lusten, de lasten en de risico’s. En natuurlijk genieten we van de momenten en ontmoetingen op de prachtig gelegen akker aan de rand van Maastricht en tijdens de ledenbijeenkomsten. Oogsten kan 7 dagen per week op het moment dat het jou uitkomt.

Bij Gedeelde Weelde koop je in je eigen winkel

Gedeelde Weelde is een winkel in oprichting in Maastricht voor alle dagelijkse boodschappen. Waarschijnlijk gaat de winkel de komende zomer open in het Sphinxkwartier, midden in het nieuwe culturele centrum van de stad. Samen met regionale boeren, tuinders, bakkers, kaasmakers, zuivelaars, jambereiders, imkers en andere producenten werken we aan een voedselketen die uitgaat van earth care, people care en fair share (zorg voor de aarde, zorg voor elkaar en eerlijk delen). Consumenten en producenten kunnen lid worden van Gedeelde Weelde. Een groep betrokken ondernemersleden zorgt voor het dagelijkse reilen en zeilen van de winkel. De winkel is 6 dagen per week open.

Praktisch

Ben je nieuwsgierig? Misschien wil je meedoen met één van deze coöperaties? Je bent op 5 maart van harte welkom bij het Campagnepand van GroenLinks aan de Grote Gracht 66. De inloop is vanaf 19.30 uur, we beginnen om 20 uur en we ronden om 22 uur af. De toegang is gratis maar een vrije gave wordt op prijs gesteld. Aanmelden via info@locotuinen.nl of info@gedeeldeweelde.nl is niet persé nodig maar voor de organisatie wel handig. Leuk je te ontmoeten op 5 maart!Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.