Uitnodiging lezing op 7 november 2017: Heel de mens

Uitnodiging lezing op 7 november 2017: Heel de mens

Lezing en dialoog van ‘Heel de Mens’

‘Een humane maatschappij kan pas ontkiemen wanneer het tot iedereen doordringt dat we zelf aan de basis liggen van elke verandering in de wereld’.

Dinsdagavond 7 november om 19.30 uur
Natuurtuinen van het CNME
Drabbelstraat 7
(auto parkeren aan de Mergelweg)

Wij nodigen u uit voor een interactieve lezing met als thema: Nieuwe economie. Sprekers zijn Aad Orgelist en Bram de Volder.

Nieuwe economie is een reactie op onze mondiale economie die nauwelijks is te stuiten in zijn ontwikkeling. Recentelijk werd in de troonrede aangegeven dat de regering zich volledig wil inzetten op de verdere ontwikkeling van de globalisering om daar volledig van te kunnen profiteren. Maar wie heeft er daadwerkelijk profijt van? Eén ding is zeker, globalisering is zeker geen synoniem voor gezondheid, welzijn en natuurbehoud.

Hoe is dit proces te kantelen?
Steeds duidelijker wordt dat voor duurzame veranderingen er geen positieve impuls is te verwachten van de markt (multinational) en overheid.

Maar hoe dan verder?
Gelukkig komen vanuit de samenleving steeds meer initiatieven voor veranderingen en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Een van de tendensen is dat er steeds meer coöperaties ontstaan waarin de burger invloed heeft. Het is een aanzet naar een regionale/lokale en rechtvaardige economie.

Voor de pauze zal Aad Orgelist stilstaan bij de maatschappelijke ontwikkelingen in de afgelopen decennia en een oplossingsrichting aanreiken voor een regionale economie.
Na de pauze zal Bram de Volder ingaan op de ontwikkeling van coöperaties en specifiek voor LOCOtuinen, een biologische akker waarin boer en burger samenwerken aan een gezond en eerlijk voedselproduct.

Kosten

De bijdrage voor deelname aan de lezing is € 5,- Wij verzoeken u vriendelijk ons voor 1 november te informeren of u komt, via email aad@heeldemens.info
Voor leden van LOCOtuinen is de toegang gratis.

Over Heel de Mens

‘Heel de Mens’ is een initiatief dat zich ten doel stelt het bewustzijn van het individu in beweging te brengen vanuit een vernieuwend mens- en wereldbeeld. Een verandering van de samenleving naar een meer rechtvaardige maatschappij zal namelijk eerder vanuit de afzonderlijke mens tot stand komen dan vanuit de markt of politiek. De thema’s bestrijken een breed spectrum zoals gezondheid en voeding, ecologie, filosofie, esoterie, grenswetenschappen, zelfverzorgende economie, humanisme, kunst en cultuur, democratie en vrij onderwijs.Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.