Vegetarische taart met pompoen/prei, salade krulandijvie en wortel met peterselie

Vegetarische taart met pompoen/prei, salade krulandijvie en wortel met peterselie

Het LOCOtuinen kookclubje blikt terug op een aantal gerechten die ze afgelopen jaar samen hebben bereidt. Wil je meedoen met het kookclubje? Stuur een mail naar ………

Vegetarische taart met pompoen/prei

Ingrediënten

Groenten

  • Halve pompoen
  • Ras el hanout kruiden
  • Prei (3) 
  • Bakje kastanjechampignons
  • tijm

Smaakmakers

  • Ui
  • Stukje gember
  • 3 teentjes knoflook
  • Derde van een rode peper

Vulling

  • Tofu (400g)
  • Evt. handje spinazie
  • Beetje olijfolie
  • Amandelmelk of rijstmelk (scheutje)
  • Beetje zout en kurkuma
  • Bodem
  • Deeg voor hartige taart (5 plakjes voor ronde deegvorm)

Besprenkel de pompoen (in stukjes met schil) met olie en Ras el hanout kruiden, en gaar op een bakplaat in de oven (175 graden, ongeveer 20 minuten). Leg de deegplakjes klaar. Maak de smaakmakers fijn en bak deze in olie in een hapjespan. Voeg daarna in kleine ringetjes het wit van de prei toe (blijf roeren en voeg zo nodig wat water of witte wijn toe), na 15 minuten de champignons erbij. Op het laatste tijm. Zorg dat het water is verdampt. Vul de springvorm met vetvrij papier en olie licht in. Breng de deegplakjes aan als bodem en rand. Bewaar eventueel wat deeg voor boven op de taart.

Vulling
Doe de ingrediënten voor de vulling in een kom en maak er met de staafmixer een gladde massa van (niet te nat, steviger dan cake beslag). Leg op de taartbodem broodkruimel of een beetje amandelmeel, (om vocht op te nemen). Vul de taartvorm nu met de helft van de pompoenblokjes en de helft van het groenten mengsel en vervolgens de helft van de vulling. Herhaal dit, en sluit af met de vulling. Rond de taart af met deegreepjes en bestrijk deze met olie. Zet de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.

P.s. Eventueel walnoten toevoegen. Op tafel geraspte kaas voor de liefhebber.

Krul Andijvie salade

Snij de andijvie fijn. Voeg rode uit in dunne halve fijne ringetjes toe. Augurken, eventueel zonnebloempitten of andere zaden/ pitjes. Verse mandarijn partjes. Dressing van citroensap, olie en een beetje honing. Eventueel een blikje mais.

Wortel met peterselie 

Wortels (witte en oranje) goed schoonmaken. Snij in stukjes van 2 cm lengte. Halveer ze door de lengte en eventueel nog en keer als ze dik zijn. Kook 20 minuten en voeg verse peterselie toe.

Smakelijk eten! Het LOCOtuinen kookclubje.



Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.