Gezocht! WWOOF hosts

Gezocht! WWOOF hosts

WWOOF staat voor World Wide Opportunities on Organic Farms.

LOCOtuinen is al vanaf 2018 host voor WWOOFers. In de laatste 4 jaar zijn er vele verschillende WWOOFers geweest uit vele verschillende landen. Vind je het leuk om je huis te delen en nieuwe culturen in huis te halen ? Dan is het wellicht wat voor jou om Host te worden voor de WWOOFers van LOCOtuinen. Je krijgt een compensatie voor de uitgaven van kost en inwoning & wij zorgen dat de WWOOFer een fiets ter beschikking heeft. Op het WWOOF platform maken wij al een selectie uit WWOOFers die wij het beste vinden passen bij LOCOtuinen, met een goede motivatie en zelfstandigheid.

Als je je beschikbaar stelt als host voor de LOCO WWOOFers ontvang je zodra er zich een geschikte WWOOFer aandient een profiel van deze persoon en een overzicht van de lengte van het verblijf, dat is minimaal 3 weken. Jij kunt dan besluiten of je interesse hebt om deze WWOOFer voor die periode in huis te nemen. Je kunt dan nog een telefonisch of skype contact met de WWOOFer  inplannen om verder te bepalen of de persoon een ‘match’ is met jou en je huishouden.

Bij interesse of vragen: freek@locotuinen.nl

Hieronder de ervaring van Koen met een WWOOFer én een Warmonderhof stagiaire in huis.

Afgelopen zomer hebben wij voor 5 weken een WWOOFer én voor 9 weken een stagiaire in huis genomen.

Ik wil kort even mijn ervaringen delen met mensen die het wellicht overwegen om een WWOOFer in huis te nemen. WWOOF is ook een soort match-making site, waarbij de vrijwilligers een soort cv plaatsen en de host (LOCOtuinen) ook een beschrijving van de activiteiten plaatst. Vervolgens vindt er een soort online sollicitatie plaats. We hebben de gasten dus van tevoren even gesproken. Natuurlijk blijft het altijd spannend of het wel zal bevallen. Bij ons is dat prima gegaan. Je leert zo weer eens mensen kennen die je anders niet zo gauw zou tegenkomen. In het begin de huisregels en gebruiken uitleggen. Bij ons mochten de WWOOFers van bijna alles gebruik maken, binnen normale proporties, mits ze op tijd aangaven dat er wat opraakt. We hebben ze ook een eigen plank in de koelkast gegeven en voor onszelf natuurlijk ook een plek voor privé spullen, we moesten zelf natuurlijk wel altijd chocola achter de hand hebben 🙂

In principe zijn de WWOOFers 4 dagen in de week aan het werk op de akker. S’ochtends ontbijten ze, dat was meestal nadat wij ontbeten hadden, en maken ze lunch klaar. ’s avonds eten ze mee met de pot. We spraken elke week af hoeveel dagen ze zouden mee-eten, dan kon ik daar rekening mee houden met de weekboodschappen. Hoe ze de drie overige dagen besteden, ligt heel erg aan henzelf. De een gaat naar vrienden of familie, de ander hangt de toerist uit en weer iemand anders is wat minder ondernemend. Als host ben je niet verplicht om je gast te entertainen. Dat was in ons geval ook helemaal niet nodig, maar het kan soms zijn dat de WWOOFer een heel weekend in huis ‘rondhangt’. Dat is voor iedereen, gast en host, anders. We hebben de WWOOFers ook gewoon aan het werk gezet in het huishouden: eten klaarmaken en schoonmaken; zelf de eigen was draaien. Dat ging ook allemaal prima.

Wij vonden het erg leuk om een paar weken bed&breakfast te mogen spelen. Zo voelt ’t een beetje.Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.