Introductiecursus ‘Leren Fermenteren’ met Renato

Introductiecursus ‘Leren Fermenteren’ met Renato

Introductiecursus ‘Leren Fermenteren’ met Renato Costa Durand

Voor deelnemers met een groente-oogstdeelabonnement 2022

Datum: 21 oktober

Tijd: 18:00 – 19:30

In deze introductiecursus leer je van Renato de basisbeginselen van het fermenteren van groenten voor een duurzame opslag en verbetering van de voedingstoffen van gewassen.

Hier zal je de juiste kennis en creativiteit vonk krijgen, en naar huis gaan om met vertrouwen je eigen fermentatie projecten te beginnen!

De workshop vind plaats op vrijdag 21 oktober begint om 18:00 in de tuinkamer “De Bron” bij het woning project; Vernieuwend Wonnen Maastricht (VWM). De bijdrage voor de workshop is €15,00 p.p. inclusief de benodigde materialen. Na afloop neem jij een heerlijk mengsel met groenten om te fermenteren mee naar huis en de moed om zelfstandig groenten te fermenteren en eigen recepten te creëren.

Om de verwerkte groenten mee naar huis te nemen, adviseert Renato om een Keulse pot te brengen of en ander vergelijkbare container met een waterslot waarin de fermentatie plaats kan nemen voor minimaal 1 week. Het is ook mogelijk om glazen potjes (500ml) met deksel te kopen voor €0,60. Graag per e-mail bij je inschrijving doorgeven als je deze glaspotjes wil kopen en hoevel. Dan heb ik ze klaar voor jouw in de workshop.

Je neemt zelf een snijplank en een scherp keukenmes (koksmes / santokumes) met je mee. Met je groente-oogstaandeel bereidt je je voor op de workshop en zorg je dat je op de LOCOtuin de juiste groente in de juiste hoeveelheden voorafgaand aan de workshop hebt geoogst en deze thuis alvast schoon hebt gemaakt.

Denk aan de volgende groente in de volgende hoeveelheden per deelnemer:

– 1 grote of 2 kleine rode kolen

-1 grote of 2 kleine witte kolen

– 1 rode biet

-2 winterwortelen (paars en/of oranje)

-2 zomerwortels

– 1 pastinaak

– 1 herfstprei

 

Meld je voor deze activiteit uiterlijk 19 oktober aan bij Renato via: renato.costa.d@gmail.com



Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.