organisatie

LOCOtuinen

LOCOtuinen is biologisch landbouwbedrijf en draagt de handelsnamen LOCOtuinen & LOCOtuinen de Oogst C.V. De rechtsvorm is sinds 2018 een commanditaire vennootschap (C.V.). Freek Mennen (beherend vennoot) is de vertegenwoordiger en is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en het dagelijks bestuur van LOCOtuinen. Het LOCOtuinen concept, waaronder de LOCOtuinen handelsnaam, het beeldmerk en de website zijn eigendom van de vennootschap.

 

Samenwerking; Roos Mans

Voor de bloementeelt werkt LOCOtuinen samen met Roos Mans. Roos draagt de zorg en verantwoordelijkheid over de bloementeelt en afzet en ontvangt daarvoor haar aan de bloemen verbonden bedrijfsresultaat uit de vennootschap. Roos investeerd met haar ondernemers-inzet en kwaliteiten mee in de groei en bloei LOCOtuinen.

 

Ondernemen

LOCOtuinen is een onderneming & werkgemeenschap waar ondernemers kunnen floreren. Ondernemers zijn de drijvende kracht achter LOCOtuinen. Freek (beherend vennoot) is de ondernemer binnen de vennootschap en is ook privé aansprakelijk. Roos zet zich als ondernemer in vanuit de samenwerking. Binnen LOCOtuinen willen we op korte termijn samenwerken met meerdere beherend vennoten. Zo kan er samen zorg en verantwoordelijkheid gedragen worden voor de onderneming, de verbreding, groei en bloei ervan en de verdere uitbreiding van onze percelen.

Community Supported Agriculture

Deelnemers en boeren richten samen werkgroepen in die ‘ondersteunend’ zijn voor LOCOtuinen. We hebben de volgende werkgroepen; tuinwerkzaamheden, tuinonderhoud, communicatie en uitbreiding. Deelnemers kunnen zo hun steentje bijdragen aan de groei en bloei van LOCOtuinen en samen co-produceren we als boeren en burgers.

Co-productie

Co-produceren doe je samen!  We organiseren dit in samenwerking met Coöperatieve Vereniging LOCOtuinen Maastricht B.A. Lees hier meer over de organisatie en lidmaatschappen van de Coöperatieve vereniging

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.