Ondertussen op het land met Freek, Colla, Sanne en Frank

Ondertussen op het land met Freek, Colla, Sanne en Frank

Door Freek Mennen

Door het prachtige weer de afgelopen tijd konden we dit jaar al vroeg van start met de bemesting en grondbewerking. In het voorjaar is het altijd een klus om de groenbemesters en gewasresten van het voorgaande jaar te verhakselen en in de bodem te werken.
In de tweede week van maart heeft boer René van de Koeberg zijn biologische potstalmest uitgereden op de akker. Dat gaat volgens het bemestingsschema, het ene teeltvak krijgt wat meer mest dan de andere, en sommige teelten krijgen ook helemaal geen mest. Deze mest hebben we vervolgens met een cultivator en frees in de bodem gewerkt.

In de derde week van maart werden er binnen in huis vele soorten cherry & coctail tomaten voorgezaaid in de kweekbakken en zaaiden we buiten al de eerste peulvruchten zoals tuinboon, peultjes, capucijners en erwten.

In de 4e week van maart werden er twee volle pallets met plantgoed bezorgd vanuit Jongerius in Houten met allerlei soorten groenteplantjes opgekweekt in perspotjes. Deze konden we dezelfde week nog buiten uitplanten, deels met de plantmachine en deels met de hand. En super blij om daarbij de hulp te krijgen van onze seizoen arbeiders Frank, Sanne en Colla (van links naar rechts, zie foto). Ze komen de LOCOtuin dit jaar ondersteunen. Frank heeft al een beetje ervaring opgedaan door middel van WWOOF’en in het buitenland en ook ervaring bij een hovenier. Colla heeft ervaring in de biologische landbouw en een diploma biodynamische landbouw op zak en Sanne is kunstenares en werkt voor het eerst mee op een biologische tuinderij. Verder werden de eerste oranje en paarse zomerworteltjes en roden bieten al gezaaid.

Deze week werden de eerste jaars aardbeien geplant! Dus smullen in juni verzekerd!Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.