Tussen de bloemen met Roos

Tussen de bloemen met Roos

Door Roos Mans

De bloemenzaadjes liggen onder de grond en zijn klaar voor ontkieming. Twee bloembedden zijn inmiddels ingezaaid voor de vroege zomerbloeiers, ze zijn gesproeid en het vliesdoek ligt erover. Verschillende kleuren Korenbloemen, Papavers, Dille, Ridderspoor en veel meer schoons, zal er in de maand juni gaan bloeien. De tunnelserre staat sinds vorige week op en de eerste 15 zaaitrays zijn gezaaid. Yes! Vol met nieuwkomers en terugkomers;-)

Iedere bloemsoort die ik zaai vraagt andere verzorging om uiteindelijk tot bloei te komen. Iedere keer spannend of elk zaadje ook een bloem gaat worden. Fascinerend blijft het hoe in elk zaadje de informatie is gebundeld om precies die ene bloem te worden. Vorig seizoen had ik drie keer Goudstrobloem ingezaaid, deze ontkiemde niet goed, of slakken kwamen op bezoek, enzovoort. Dit jaar zaaide ik vol goede moed opnieuw Goudstrobloem. Of sterker nog: ze staan al in de opkweek tunnel.

Eergisteren toen ik, samen met de vrijwilligers Chantal en Daniel, deze aan het voorzaaien was in trays, was er wat bijzonders. Ja, het was bijzonder mooi lenteweer afgelopen week! Wat er nog bijzonder was? We zagen een klein schattig beestje met een zwart pluimstaartje, achter bij het zelfgebouwde compost toilet. We zagen het beestje meerdere keren op en neer wandelen, terwijl wij verder gingen met trays inzaaien. Ik ging googlen en kwam uit op een Hermelijn. Ja, het leeft dus weer volop in de tuin. Zoomende bijen, kruipende mollen, spelende vlinders en dus ook hermelijntjes.

Ik verheug me op een heel nieuw bloemenseizoen met jullie. Er zullen weer heel veel soorten bloemen te plukken zijn, bossen bloemen gemaakt worden, gezellige ontmoetingen zijn. Maar eerste nog heel veel zaaien, wieden, zaaien, water geven, nog meer wieden en zaaien.

Ik kijk er naar uit jullie tussen de bloemen te ontmoeten!Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.